Välkommen till Norra Reals bibliotek

Biblioteket är vanligtvis öppet 8:30 – 17:00 under skoltid och får användas av skolans elever och personal.

Bibliotekarie Lars Lundberg
tel. 08-508 323 12
lars.lundberg@stockholm.se

Sök böcker hos oss och på andra bibliotek

Sök information i uppslagsverk och faktabanker på nätet

Logga in i Fronter och välj rummet "Resursrum” och länken webbresurser för att söka via:

• Nationalencyklopedin Online
  • Mediearkivet: SvD, Aftonbladet m.fl. i fulltext
  • Landguiden: Länder i fickformat online
  • Stockholmskällan

Du kan också nå flera informationskällor via Stockholms stadsbibliotek,  om du har lånekort med aktiverad pinkod,  t.ex.:

• EBSCOhost Web
  • Literary resource center
  • Pressdisplay
  • Artikelsök
  • Global grant (stipendier)

Länkar:

Skriva uppsatser

Uppsatser Vad skriver man om på högskolor och universitet och HUR bör man skriva.

Regler för biblioteket

Allt som lånas (= tas ut) från biblioteket ska registreras i lånesystemet Book-IT.
Undantag är dagstidningar, gratistidskrifter (Piraja eller andra elevtidningar), vykort eller broschyrer. Personalen kan bevilja fler undantag, men då behövs en överenskommelse i varje enskilt fall.

Låntagarna är ansvariga för allt som de handskas med, eller lånar, på biblioteket. I princip är låntagaren skyldig att ersätta det som skadats eller förkommit, upp till återanskaffningsvärdet. Om det finns handhavanderegler, är låntagaren skyldig att följa dem. Se nedan t.ex. ”Kompletterande regler för datorer”.

Bibliotekspersonalen bestämmer i varje enskilt fall vad som får lånas ut och hur lång lånetiden ska vara. De flesta böckerna på biblioteket har 4 veckors lånetid. Man kan låna om böcker som inte är reserverade av någon annan. Referensböcker (märkta med ”Ref”) lånas vanligtvis inte ut. Läroböcker har mycket varierande lånetider, från någon vecka till något år. Teknisk utrustning lånas ut över dagen, om man inte uttryckligen kommer överens om något annat.

Låntagaren ska informera sig om vilka regler som gäller för lånet. Han/hon är skyldig att lämna tillbaka det som lånats när lånetiden går ut.

Biblioteket ska vara en studiemiljö. Därför måste alla hålla en sådan ordning och ljudnivå att inte någon blir störd i sina studier.

Personalen på biblioteket kan och får ge mer detaljerade anvisningar om ordning, lån etc.

Kategorier: