Flexibelt lärande

Det går inte att söka en plats i denna verksamhet på Norra Real utan tillsättning sker via Skolslussen på uppdrag av Utbildningsförvaltningen.

På Flexibelt lärande vid Norra Real läser elever som har behov av individanpassade gymnasiestudier i teoretiska ämnen inom ramen för introduktionsprogram, IM, syftande till studiebevis eller gymnasieexamen på nationellt program inom Samhällsvetenskapliga, Naturvetenskapliga eller Humanistiska programmet inom gymnasieskolan.

Varje elev har ett flexibelt upplägg i form av ett individuellt schema, enskild studiemiljö och individuell studietakt. Undervisningen sker i mindre grupper och i vissa fall enskilt. Vardagen präglas av ett nära mentorskap där samtal kring och handledning och uppföljning av studierna sker mycket tätt.

Samordnare på Norra Real
Maria Wicksell