Individuellt val

Val till läsår 17/18

Av de 2500 poäng som ingår i gymnasieprogrammen utgör det individuella valet 200 poäng. Alla val görs till åk 3 förutom om eleverna vill ha följande kurser Naturvetenskapsprogrammet – Moderna språk 4. Dessa kurser kan väljas och läsas under åk 2. Dessutom finns möjlighet för alla att läsa Ensemble 1 och Körsång 1.

Målsättningen med vårt utbud är att ge möjlighet till både breddning och fördjupning. Det är i slutändan ni elever som avgör vilka kurser som blir av. Väljer inte tillräckligt många elever en kurs, kan skolan inte genomföra den.

I detta häfte får du information om vilka kurser vi erbjuder eleverna i åk 3. Vill du ha utförligare information, finns de kompletta kursplanerna att läsa på skolans webbsida (www.norrareal.stockholm.se) och i E-valsprogrammet. Om du klickar på kurskoden kommer du direkt till skolverkets beskrivning av mål och betygskriterier för kursen. När du klickar på kursnamn hittar du e-postadress till kontaktperson för kursen.

Ansökan

Gör ditt val i Fronter, https://fronter.stockholm.se, rubrik Skolplatsen mellan 30/1 - 10/2.

Glöm inte att ange flera kurser i reserv! Välj första-, andra- och tredjehandsval.

Det är en blankett per program/inriktning där du ser vilka kurser du kan välja mellan. Valet görs på Fronterrubrik Skolplatsen.

Blanketter åk 1

I-val Humanistiska programmet åk 1 - omval
I-val SA-samhällsvetenskap åk 1 - omval
I-val NA-naturvetenskap, alla NA-klasser åk 1 - omval

Blanketter åk 2

I-val HU-kultur åk 2 - omval
I-val SA-samhällsvetenskap åk 2 - omval
I-val NA-naturvetenskap åk 2 - omval
I-val NA-naturvetenskap, profil matematik åk 2 - omval

I-val NA-naturvetenskap, profil forskning åk 2 - omval
I-val NA-naturvetenskap, profil miljö åk 2 - omval

Norra Real vinnare i UF-företagande!

Stora framgångar på UF-mässan; förutom guldbiljetter till Svenskt näringslivs kväll för blivande stjärnsäljare och finalplatser i 3 klasser,  äntligen en guldmedalj för Årets produktutveckling!!!