Matsedel

Se matsedel

Välkommen till restaurangen!

Vi har från HT 2017 fått förtroendet att få sköta måltidsservicen till elever och pedagoger på St:Eriks gymnasium, Kista gymnasium, Norra Real och STFG.

Vår meny är framtagna genom ett tätt samarbete mellan kockar och dietister och med en önskan om samverkan och dialog med rektorer och elever.

Våra menyer näringsberäknas så att de följer Livsmedelsverkets rekommendationer ”Bra mat i skolan”. Vidare anpassas menyn efter säsong och via bland annat matråd kan eleverna lämna synpunkter och komma med nya idéer till menyn.

Om maten

Det är viktigt att eleverna får i sig en näringsriktig och vällagad lunch varje dag. Maten som serveras lagas av erfarna kockar i våra skolkök. Vi har sedan flera år ansvarat för bl.a. restaurangerna på Thorildsplans & Kungsholmens gymnasium. Här är några fler fakta:

• Varje dag finns minst två rätter på menyn varav en är lakto-ovo vegetarisk
  • Minst 90 procent av maten lagas från grunden
  • Minst 35 procent är ekologiskt
  • Salladsbord med minst sju sorters grönsaker.
  • Inga produkter med GMO-ursprung (genetisk modifierade organismer) används
  • Vi serverar inte rödlistad fisk, enligt rekommendationerna i Världsnaturfondens ”Fiskguide” och vi har hållbarhetsmärkning på all fisk. ex. MSC
  • Inga köttprodukter från djur som behandlats med hormoner får användas
  • Smakförstärkare och syntetiska färgämnen är inte tillåtna
  • Erfarna dietkockar tillagar och serverar specialkost

Vi varvar husmanskost med moderna smaker och rätter. Våra kockar och kostekonomer har tillsammans med svenska Kocklandslaget arbetat fram en receptbank med rätter som vi har på våra skolmenyer.

Både maträtter och grönsaker på salladsbordet säsongsanpassas för smakens och miljöns skull. Vi mäter matsvinn och gör alla uppmärksamma på hur de kan minska matsvinnet t.ex. genom att hämta mat flera gånger istället för att lägga upp för mycket mat på en gång på tallriken.

Matsalarna:   Klockan 10.30–13.30

Vårt engagemang gör oss ledande inom hållbarhet

De utmärkelser vi får för vårt hållbarhetsarbete är talande bevis på vårt engagemang och våra resultat. elva år i rad har vi blivit utsedda till "Global Sustainability Industry Leader" av Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

ROBECOSAM utnämner Sodexo till "Industry Leader" och klassar oss som enda företag i "Gold Class" i sin årsbok 2014. Den bygger på omfattande analyser av ekonomiska, miljömässiga och sociala kriterier hos mer än 2 000 företag i världen.

Mer information och menyer

www.energizonen.com publicerar vi menyerna för din skola. Där finns också information om hur du kan få menyerna till din smartphone, aktiviteter under läsåret, allmän information om maten, möjlighet att ställa frågor och diskutera maten med oss.

Jag hoppas att du har haft nytta av denna information! Välkommen att kontakta personalen i skolköket eller kontakta mig om du har några frågor.

Kontaktuppgifter till köket

TF Rest. Chef: vera.yaakoubalouch@sodexo.com tel.08-5788 3528
Vid frågor angående den dagliga driften(transporter, personal, tar emot av/till beställningar, specialkoster, matråd mm)

Köksansvarig: jonas.kjellsson@sodexo.com tel.08-5788 3185