Norra Real Bridge Club and Norra Real Chess Club

Sveriges bästa gymnasieskola i schack

NORRA REAL BRIDGE & CHESS CLUB
bildades 1994 och har alltsedan dess undervisat generationer av Norra Reals elever varje tisdag- och fredagseftermiddag mellan 12.00–18.00.
Varför BRIDGE och SCHACK?
Enkelt. Vi tror att du är en person som vill anta en utmaning och lära dig de spel som är överlägsna alla andra. Sporter med fart i och stort tävlingsmoment. Och självklart det här med kompisar förstås.
Bridge och schack är, till skillnad mot andra sporter, aktiviteter där du använder huvudet till något annat än att dunka mot en boll. Bridge och schack är världens största inomhussporter med uppskattningsvis närmare 600 000 utövare i Sverige.
Bridge och schack spelas som distrikt-  svenska-  nordiska-  europeiska-  och världsmästerskap.
Norra Real Bridge & Chess clubs främsta målsättning har varit att ge skolans elever en meningsfull fritidssysselsättning.
Bridgen och schackets strukturella tänkande har visat sig ha en positiv effekt i samtliga ämnen på gymnasiet. (Coach och elever kommunicerar enbart på engelska.
Som avslutning några axplock:
I bridge har
Freja Anderson (Na) blivit junior distriktsmästare.
Walter Bergman (SSP) och Lennart Kjellman (Na) bronsmedaljörer.
Vår största bridgestjärna är utan tvekan Daniel Gullberg (ND) som tillsammans med Johan Karlsson blev svensk juniormästare 2009. År 2011 blev samma par Europamästare i bridge för juniorer i Slovenien (Daniel hade inte spelat bridge tidigare)
Vår nuvarande bridgemästare och kapten för Norra Real Bridge Club är Allan Farah ND10.
I schack blev Bosse Lindberg (Na) juniormästare 2000 och tillhör för närvarande den svenska eliten.
Norra Real Chess club har varit bästa gymnasieskola i Stockholm, såväl som hela Sverige, under det senaste sju åren.
Här är ett axplock från våra tidigare mästare. Vi börjar med flickorna:
Klara Asplund (NMa) och Louise Rosenblad (NMa) som kom etta och två i SM för flickor 2011 och Yang Zhong (NMa)
Skolmästare i schack bland pojkarna: Eric Thörn (NNA) Simon Hänninger (NNB), Carl Cederstam-Barsk (SSp) Lars Larsén (SSp), Jakob Apéria (SSp), Leo Brodin (SK) och sist men inte minst, Joar Ölund (NF12), vår nye juniormästare 2012 och Sveriges representant i World Youth Tournament i Slovenien 7-15 oktober 2012.

Norra Real Bridge och Chess Club hälsar dig varmt välkommen!

Looking forward to seeing you at the bridge-and chesstables.

Lornby,coach, 070-4900327

Kjell Lornby 070 490 03 27 Coach