Arbete och arbetsmarknadsprognoser

Yrkesbeskrivningar

En beskrivning av olika arbetens/yrkens innehåll, framtidsutsikter, lön, vilken utbildning som krävs, m.m. hittar du på AMS sida  - Yrke och framtid Se också sajten SACO "Yrken A-Ö"Fråga Sacos experter om högskoleyrken

Hur många olika yrken inom t.ex. ekonomi finns det? Se: SCB - Sökfunktion för yrke

YRMIS finns Yrkesfilmer om ett specifikt yrke. Filmerna är 4-6 minuter långa.

Fler tips:
Studentum.se - Hitta ditt yrke
Framtid.se
Womengineer - Womengineer samlar allt du behöver veta om du funderar på att läsa till ingenjör.

Söka jobb

Vad ska man tänka på? Vad är ett CV? Vad är vanliga frågor vid en intervju? Det finns en del svar och tips på internet, se AF CV och ansökan och SACO Söka jobb

Arbetsförmedlingar

Arbetsförmedlingens platsbank för arbete i Sverige.

Arbete utomlands

Funderar du på att söka arbete utomlands, se Hitta jobbet utomlands

Arbetsförmedlingen informerar om utlandsjobb på Facebook

Tips för arbetssökande inom EU se "Eures - den europeiska portalen för rörlighet i arbetslivet" .

Arbetsmarknadsprognoser

Ett sammandrag av SACO-förbundens bedömningar och Var finns jobben enligt AMS (Arbetsmarknadsstyrelsen), se Yrkeskompassen

Hetaste yrkena 2024 – här är listan

Arbetsmarknaden är i ständig förändring. Men siktar du in dig på yrken inom hälso- sjukvård, pedagogiskt eller socialt arbete gör du smarta val för framtiden, visar nya rapporten ”Här finns jobben” som också listar de 20 hetaste yrkena.
Arbetsförmedlingens prognos, 7 februari 2019

Prognos från Arbetsförmedlingen

Många heta jobb att söka i alla län
Pressmeddelande, 09 september 2019

Här finns jobben efter högskolan

Många som söker in till högskolor och universitet kommer att ha goda chanser till jobb efter examen. Det gäller särskilt den som läser till ett yrke inom teknik, vård eller pedagogik.
Pressmeddelande, 03 oktober 2018

Arbetsförmedlingens prognos

Två gånger om året gör Arbetsförmedlingen en prognos för arbetsmarknadens utveckling den närmaste tiden.

Trender och Prognoser 2017

Befolkningen | utbildningen | arbetsmarknaden med sikte på år 2035
SCB, Trender och Prognoser 2017

Framtidsutsikter - SACO

Hur kan arbetsmarknaden se ut för ingenjörer, ekonomer och lärare år 2023? Sacoförbunden har undersökt och gjort prognoser för drygt 60 akademikeryrken och utbildningar för att underlätta inför studievalet. "Här finns jobben om fem år"

Lönsamma studier och livslöner?

Lönen är så mycket mer än vad som syns i lönekuvertet i slutet av månaden.

Hur är lönen fem år efter examen?

Olika examina från högskolan leder till väldigt olika inkomster. Det visar en ny statistisk analys som UKÄ har tagit fram.
Skapad: 2019-06-10

Rapport om Etableringen på arbetsmarknaden

Etablering på arbetsmarknaden efter studier i högskolan
Grundnivå och avancerad nivå 2012/13–2014/15.
Universitetskanslersämbetet har i uppdrag att följa och redovisa hur olika grupper med examina från högskolan har etablerat sig på arbetsmarknaden efter avslutade studier.
Skapad: 2019-10-17