Arbete och arbetsmarknadsprognoser

Yrkesbeskrivningar

En beskrivning av olika arbetens/yrkens innehåll, framtidsutsikter, lön, vilken utbildning som krävs, m.m. hittar du på AMS sida  - Yrke och framtid Se också sajten SACO "Yrken A-Ö"Fråga Sacos experter om högskoleyrken

Hur många olika yrken inom t.ex. ekonomi finns det? Se: SCB - Sökfunktion för yrke

YRMIS där finns Yrkesfilmer om ett specifikt yrke. Filmerna är 4-6 minuter långa.

Fler tips:
Studentum.se - Hitta ditt yrke
Framtid.se
Womengineer - Womengineer samlar allt du behöver veta om du funderar på att läsa till ingenjör.

Söka jobb

Vad ska man tänka på? Vad är ett CV? Vad är vanliga frågor vid en intervju? Det finns en del svar och tips på internet, se AF CV och ansökan och SACO Söka jobb

Arbetsförmedlingar

Arbetsförmedlingens platsbank för arbete i Sverige.

Arbete utomlands

Funderar du på att söka arbete utomlands, se Af:s Jobba i annat land.

Arbetsförmedlingen informerar om utlandsjobb på Facebook

Tips för arbetssökande inom EU se "Eures - den europeiska portalen för rörlighet i arbetslivet" Andra tips se Jobba i ett annat land.

Arbetsmarknadsprognoser

Ett sammandrag av SACO-förbundens bedömningar och Var finns jobben enligt AMS (Arbetsmarknadsstyrelsen), se Yrkeskompassen

Prognos från Arbetsförmedlingen

Stor chans till jobb inom många yrken
Pressmeddelande, 29 augusti 2018

Här finns jobben efter högskolan

Många som söker in till högskolor och universitet kommer att ha goda chanser till jobb efter examen. Det gäller särskilt den som läser till ett yrke inom teknik, vård eller pedagogik.
Pressmeddelande, 03 oktober 2018

Arbetsförmedlingens prognos

Två gånger om året gör Arbetsförmedlingen en prognos för arbetsmarknadens utveckling den närmaste tiden.

Framtidsutsikter - SACO

Hur kan arbetsmarknaden se ut för ingenjörer, ekonomer och lärare år 2022? Sacoförbunden har undersökt och gjort prognoser för drygt 60 akademikeryrken och utbildningar för att underlätta inför studievalet. "Här finns jobben om fem år"

Lönsamma studier och livslöner?

Lönen är så mycket mer än vad som syns i lönekuvertet i slutet av månaden.

Rapport om Etableringen på arbetsmarknaden

Etableringen på arbetsmarknaden för högskoleutbildade 2013
Examinerade läsåren – 2011/12, 2009/10 och 2007/08
Universitetskanslersämbetet har i uppdrag att följa och redovisa hur olika grupper med examina från högskolan har etablerat sig på arbetsmarknaden efter avslutade studier.

Uppdaterad: 2017-02-19