Bra att tänka på för elever vid Norra Real vid fjärr- och distansundervisning.

För att få dagen att fungera när du studerar hemifrån behöver du skapa goda rutiner och skilja mellan arbete och fritid.

Gå upp, ät frukost, borsta tänderna och slå dig sedan ner vid din arbetsplats och dator för undervisning på distans enligt schema. Börja med att öppna Skolplattformen/Min skola för allmän information. Koppla sedan upp dig till undervisningen via TEAMS enligt dagens schema och följ dina lärares instruktioner.

• Anslut till lektionen och ha din egen kamera på om inte läraren ber om annat.
  • Var beredd att sätta på din mikrofon och vara delaktig i undervisningen under hela lektionen.
  • För närvaroregistrering förväntas närvaro under hela lektionen.
  • Hälsa på ”alla” klasskamrater när möjlighet ges tex vid grupparbete, så att alla känner sig som en del av en gemenskap.
  • När skoldagen är slut stänger du ner datorn och gör något annat för att markera att skoldagen är slut.

Tips till er elever

• Ta en promenad på 10-15 minuter i grannskapet där du bor för att ”gå till skolan”. Du kan även göra det under lunchpausen samt efter att skolan slutat.
  •  Se till att du har mat hemma så att du kan äta lunch, ett tips kan var att laga lite mer mat dagen innan och göra en lunchlåda. Viktigast att du äter lunch och blir mätt.

Tveka inte att kontakta din mentor direkt om du upplever att du får problem med att studera hemifrån. En av din mentors uppgifter är att stötta dig och försöka hjälpa dig att komma vidare med ditt problem. Självfallet är du välkommen att även kontakta din skolsköterska, skolkuratorn eller någon annan på skolan du har förtroende för.

Med vänliga distanshälsningar
Maria & Fredrik