Till innehåll på sidan

Naturvetenskap profil miljö

Är du intresserad av naturvetenskap och hållbar utveckling? Hållbar utveckling är idag ett centralt begrepp för både forskningen, näringslivet och politiken.

Begreppet innebär att säkerställa mänskligt välbefinnande, skapa fungerande samhällen med ekonomisk utveckling, i balans med jordens resurser och ekologiska system.

De kurser som skiljer profilen från övriga profiler inom naturvetenskapliga programmet är två 100 poängskurser med hållbarhetsprofil. Dessa kurser är politik och hållbar utveckling samt geografi. Utifrån tvärvetenskapliga perspektiv arbetar vi med både lokala och globala frågor, flera ämnen berör t ex FN:s 17 globala mål för en hållbar framtid. I vissa moment samarbetar vi med forskare från Svenska miljöinstitutet (IVL) och andra företrädare för hållbar utveckling. Vi tar även upp hållbarhetsfrågor i andra kurser där det passar in.

Du får en naturvetenskaplig utbildning som via hållbarhetsfrågor sammanför naturvetenskap med samhällsvetenskap på ett naturligt och fruktbart sätt.

Kursbeskrivning

Ämnen och kurser som ingår i inriktning Naturvetenskap på Norra Reals gymnasium.

Mer information om Naturvetenskapsprogrammet finns hos Skolverket

Gymnasiegemensamma ämnen

Gymnasiearbete 

Programgemensamma karaktärsämnen

Språk som erbjuds vid Norra Reals gymnasium är:

  • Franska 1-5
  • Spanska 1-5
  • Tyska 1-5
  • Italienska 1-2
  • Ryska 1-2     

Inriktning Naturvetenskap

Programfördjupning (skolans val)

Individuellt val (elevens val)

Summa 2 500 

 

För mer information är du välkommen att kontakta:

 

Antagningspoäng

Ansökningskod: NANAT000MIL-NR

Dela: