Norra Real Bridge Club and Norra Real Chess Club

Sveriges bästa gymnasieskola i schack

NORRA REAL BRIDGE & CHESS CLUB
bildades 1994 och har alltsedan dess undervisat generationer av Norra Reals elever varje tisdag- och fredagseftermiddag mellan 12.00–18.00

Varför BRIDGE och SCHACK?
Enkelt. Vi tror att du är en person som vill anta en utmaning och lära dig de spel som är överlägsna alla andra. Sporter med fart i och stort tävlingsmoment. Och självklart det här med kompisar förstås.

Bridge och schack är, till skillnad mot andra sporter, aktiviteter där du använder huvudet till något annat än att dunka mot en boll. Bridge och schack är världens största inomhussporter med uppskattningsvis närmare 600 000 utövare i Sverige.

Bridge och schack spelas som distrikt-  svenska-  nordiska-  europeiska-  och världsmästerskap.

Norra Real Bridge & Chess clubs främsta målsättning har varit att ge skolans elever en meningsfull fritidssysselsättning.

Bridgen och schackets strukturella tänkande har visat sig ha en positiv effekt i samtliga ämnen på gymnasiet.

Norra Real Bridge och Chess Club hälsar dig varmt välkommen!